In Bellagio Hotel in Las Vegas, Nevada there is a "world's largest chocolate fountain". It is designed by Pastry Chef Jean-Philippe Maury.
Only 14-feet of the fountain is visible in the store (full height of the fountain is 27-feet).
This sculpture circulates more then 2,100 pounds of melted milk, dark and white chocolate thru 500 feet of pipes 24 hour a day (120 quarts per minutes).
There are six streams of chocolate: three of dark, two of milk and one of white.
W Bellagio Hotel w Las Vegas, Nevada znajduje się "największa na świecie czekoladowa fontanna". Została ona zaprojektowana przez cukiernika Jean-Philippe Maury.
Tylko 4.27 m tej fontanny jest widoczne - (całkowita wysokość fontanny wynosi 8.23 m).
W tej konstukcji/rzeźbie krąży prawie 953 kilogamów roztopionej czekolady mlecznej, czarnej i białej, która przepływa w ciągu doby przez system rur długości ponad 152 metrów (114 litrów na minutę).
Fontanna ma sześć strumieni czekolady: trzy czarnej, dwa mlecznej i jeden biały.